Tomatplantor

Nu börjar våra tomatplantor ta sig riktigt bra! De är nu omskolade för sista gången och blir kraftigare och stadigare. Vi har 32 olika sorter från små kruktomater till höga växthustomater. De spännande nyheterna i år är:

Bosque blue som har blå tomater och innehåller mängder av antioxidanter precis som blåbär,

Subarctic plenty ,en mycket tidig busktomat från Kanada.Den har ett upprätt, kompakt och stadigt växtsätt och ger många medelstora, röda och smakliga frukter ca 45-60 g. Växer mycket snabbt. Fungerar även kalla somrar. En kulturarvssort.Utmärkt som frilandstomat. Ger god skörd.

Principe Borghese, en av de bästa italienska tomaterna för torkning. Röda ovala 4-5 cm stora tomater i klasar. Torka hela klasar hängande i solen eller inomhus. För växthus eller varma söderlägen. Höjd 2 m. Fasta tomater med tjockt skal, sötaktig smak.

Tomatplantor på tillväxt

Lämna ett svar